ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș, le-a pus gând rău rău săracilor. Adică românilor care trăiesc fără venituri. Așa reiese dintr-un interviu pe care Biriș, subordonatul Ancăi Dragu, ministrul de Finanțe care spunea că românii pot munci și pe 2 lei, l-a acordat recent.

Cum poți să zici "am trăit fără nici un venit" timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate. (…) Vrem să mai scoatem un pic la lumină, într-un fel, partea de fantome."


Declarațiile de mai sus (și altele de același gen, dintr-un interviu pentru republica.ro) îi aparțin lui Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul de Finanțe. Vasăzică, Biriș a identificat sursa majoră de evaziune fiscală care îngroapă țara: sărăntocul care trăiește fără venituri.
 
Adică nu fără venituri, ne luminează Biriș, ci fără să-și declare veniturile alea și fabuloase, și neimpozitate. Deci nu marile companii care fac o evaziune de milioane de euro (inclusiv prin importuri de legume și fructe de a ajuns România exportator de banane mai ceva decât Ecuador, Columbia și niște țări africane), nu bagabonții conectați politic care fac returnări ilegale de TVA tot de milioane de euro și nu țeparii care fură cu licitații trucate sunt responsabili de neîncasarea taxelor și impozitelor la buget, ci amărăștenii care muncesc cu ziua și nu declară sutele alea de lei oneroase primite lunar, scrie kmkz.ro.
 
Citește articolul integral AICI.