ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele trei noi centre de primire a refugiaților care urmează să fie înființate în România stârnesc deja nemulțumiri nu doar în rândul locuitorilor, ci și al  autorităților locale. 

Autoritățile locale din Bumbești-Jiu au primit cu greu vestea că în localitate ar urma să fie concentrată o tabără pentru refugiați. Aceștia ar urma să fie cazați într-o fostă clădire a Jandarmeriei, care înainte va fi reabilitată, scrie newsar.ro

Deși nu agreează ideea ca o tabără pentru refugiați să fie adusă în mijlocul comunității pe care o conduce și, mai ales, acolo unde există o fabrică de muniție, Constantin Bobaru, edilul din Bumbești-Jiu spune că se va supune deciziei MAI, însă este de părere că aceasta ar trebui să fie amenajată undeva la marginea orașului, nu în apropierea Uzinei Mecanice Sadu.

România trebuie să primească 2.475 de refugiați, într-o primă etapă. Pe lângă centrele existente vor mai fi amenajate alte trei: Bumbești-Jiu (jud. Gorj), Tășnad (jud. Satu Mare) și Câmpulung Muscel (jud. Argeș).

Articolul poate fi citit AICI.