ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziția de tablete destinate elevilor care nu au acces la cursurile online și, de asemenea, pentru cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști persoanelor care sunt vulnerabile, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

„În urma analizelor pe care le-am făcut la ultimele întâlniri cu domnul președinte Iohannis, am luat câteva decizii pe care trebuie să vi le comunic și care trebuie puse în practică. Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susținerea achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu dețin calculatoare sau tablete. De asemenea, tot din Fondul de rezervă al Guvernului, am luat decizia de a susține cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidența prevederilor Legii privind venitul minim garantat”, a informat Ludovic Orban, la începutul ședinței Executivului.

Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială vor ajuta Ministerul Muncii la elaborarea unui act normativ prin care să definească cu strictețe, în conformitate cu prevederile legale, categoriile de persoane vulnerabile.