ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Bucureștilor oferă ajutor elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, din județele Ilfov și Prahova, pentru a încheia cursurile online și, implicit, anul școlar, informează Agenția de Știri Basilica.

Acțiunea a fost inițiată ca urmare a faptului că mulți dintre elevi „nu au posibilități să comunice la distanță cu profesorii”, a declarat pentru Radio Trinitas preotul Ionuț Tutea, reprezentant al Sectorului Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Avem în pregătire un proiect de sprijinire a unor școli, unități din județul Ilfov și din județul Prahova, cu tablete pentru copii, pentru a-i ajuta să încheie cu bine anul școlar, cu precădere copiii de clasa a VIII-a și a XII-a”, a precizat Părintele Tutea.

Aceasta nu este singura acțiune de întrajutorare desfășurată de către Sectorul Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor în contextul pandemiei de coronavirus. În toată această perioadă, instituția bisericească s-a implicat activ și continuă să se implice în societate, distribuind alimente și produse de igienă persoanelor singure sau aflate în autoizolare la domiciliu, cu ajutorul Protoieriilor din Arhiepiscopie și al voluntarilor. Totodată, în parteneriat cu un lanț de restaurante, este livrată mâncare medicilor din spitalele care tratează bolnavii de coronavirus.

„De Sfintele Paști le-am oferit pachete cu alimente destul de consistente ca să-i ajute să treacă perioada aceasta a sărbătorilor. În continuare, înregistrăm apeluri și continuăm să-i ajutăm la domiciliu. Pe de altă parte, am inițiat un parteneriat cu un lanț de restaurante cu ajutorul cărora ducem hrană pentru personalul medical din spitalele aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus”, a mai declarat preotul consilier Ionuț Tutea, pentru Radio Trinitas.