ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Certificatul digital COVID-19 din Taiwan, utilizat pentru a verifica testarea și statutul de vaccinare, va include acum numărul național de identificare al persoanei, a raportat Taipei Times, preluat de Știripesurse.

Centrul de Comandă pentru Epidemii (CECC) a declarat că certificatele digitale de vaccinare, lansate la 1 ianuarie anul acesta, vor include de acum numărul național de identificare și va cere companiilor de asigurări să permită rezidenților să folosească certificatele Covid pentru a face cereri de despăgubire.

Companiile de asigurări au criticat această măsură, menționând că va fi dificil de verificat cererile de despăgubire, deoarece certificatele Covid nu includ informațiile medicului, care sunt necesare în caz de litigii.

Certificatele Covid indică doar agenția care a furnizat testele. Însă politica acestor companii de asigurări cere numele medicului care a pus diagnosticul. Pentru a răspunde preocupărilor acestora, Comisia de Supraveghere Financiară (FSC), agenția care reglementează asigurătorii, s-a întâlnit cu companiile de asigurări.

Sistemul digital de carduri de sănătate al țării se confrunta deja cu critici legate de confidențialitatea datelor, experții avertizând asupra fraudei chiar înainte de a se anunța că certificatul va include acum numărul național de identificare al purtătorului.

Companiile de asigurări de viață și de asigurări de proprietate au fost până la urmă de acord să accepte un certificat digital de virus pentru cererile de despăgubire în locul diagnosticului unui medic, pentru a evita să împovăreze și mai mult spitalele, au declarat acestea în comunicate separate, citat de Taipei Times.