ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armele și echipamentele militare americane abandonate de administrația Biden în Afganistan vor fi supuse unei inginerii inverse de către China și Rusia și apoi folosite împotriva intereselor americane, a declarat miercuri locotenent-colonelul în retragere, Oliver North, în ediția de miercuri a emisiunii Breitbart News Daily.

Administrația Biden a lăsat în urmă "unele dintre cele mai sofisticate arme și echipamente pe care le-am făcut vreodată pentru armată", a declarat North. El a avertizat: "Vor fi supuse unui proces de inginerie inversă în China. Va fi reproiectat în Rusia. Va fi folosit împotriva noastră în alte campanii".

North a prezis că talibanii, ISIS și Rețeaua Haqqani vor deveni, în mod colectiv, "cea mai bine înarmată întreprindere criminală din istoria omenirii" din cauza abandonării de către Pentagon a echipamentelor militare, vehiculelor și armamentului din Afganistan.

Transportoarele de echipamente grele au fost folosite pentru a transporta două tancuri M1 din Afganistan în Pakistan, susține North. El a remarcat: "Se vor îndrepta spre port, unde vor fi încărcate la bordul unei nave și duse în China comunistă pentru a fi exploatate. Este ceea ce se întâmplă cu cinci până la zece din fiecare piesă de echipament. Apropo, talibanii se îmbogățesc din această afacere. Ei - citez - le vând."

Blogul Oryx a detaliat pierderile de arme și echipamente militare americane furnizate armatei afgane într-o postare intitulată "Disaster At Hand: Documenting Afghan Military Equipment Losses Since June 2021 until August 14, 2021".

"Acum, alți oameni vor folosi armele noastre pentru a trage în noi", a conchis el. "Vom vedea multe dintre aceste arme folosite împotriva noastră într-o mulțime de locuri".