ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tamara Lich, organizatoarea Convoiului pentru Libertate al Șoferilor de Camion din Canada, a fost întâmpinată ca o eroină la întoarcerea acasă în Medicine Hat, Alberta, sâmbăta trecută, fiind eliberată pe cauțiune după aproximativ 3 săptămâni de închisoare politică, în care fusese aruncată de regimul liberal-vaccinist din cauză că a protestat contra edictelor COVID ale guvernului Trudeau (în special contra condiționării locului de muncă sau a deplasării peste hotare de certificatele Covid / pașapoartele de vaccinare), fiind apoi eliberată condiționat pe cauțiune, a informat luni redacția Life Site News.  

Înregistrarea video de la sosirea sa, postată sâmbătă pe Twitter de Keean Bexte de la Counter Signal, arată o mare mulțime de oameni care o întâmpină pe Lich cu îmbrățișări, lacrimi, precum și cu o interpretare improvizată a imnului național al Canadei, "O, Canada". VIDEO:
 
„Lidera Convoiului, Tamara Lich, primită acasă ca o eroină după eliberarea din închisoare. Ea a fost întâmpinată de o mulțime de aproape 100 de localnici și a fost primită cu îmbrățișări, lacrimi, precum și cu o interpretare a imnului național. Trudeau a vrut ca această femeie să rămână în închisoare pe termen nelimitat”, se arată în descrierea filmării.

Mulți dintre cei din mulțime fluturau steaguri canadiene, iar unii au fost surprinși cu pancarte de susținere în mâini pe care scria „Bine ai venit acasă, Tamara!” și „Mulțumim, Tamara!”.    

Drew Barnes, membru independent al Adunării Legislative din Alberta (MLA) pentru Medicine Hat (localitatea de reședință a Tamarei), și-a exprimat pe Twitter sprijinul pentru întoarcerea acasă a acesteia: „Bine ai venit acasă, Tamara”, i-a urat el.  

Săptămâna trecută, un judecător din Ontario a hotărât ca Tamara Lich să fie eliberată pe cauțiune, dar cu condiții stricte. Decizia a fost luată după ce anterior i-a fost refuzată cauțiunea de către un judecător apropiat Partidului Liberal din Canada (de guvernământ), motiv pentru care avocații au făcut recurs invocând conflictul de interese. 

Consilierul juridic al Tamarei Lich, Justice Centre for Constitutional Freedoms (JCCF - Centrul canadian de Justiție pentru Libertăți Constituționale), a declarat că aceasta a fost întemnițată ca „deținută politică” a regimului Trudeau.  

Deși în prezent se află în libertate pe cauțiune, condițiile de eliberare îi interzic acesteia să se exprime împotriva regulilor covidiene ale guvernului canadian pe Internet sau să participe la orice proteste anti-restricții. 

Tamara Lich a fost nevoită să achite o cauțiune de 20.000 de dolari pentru Garant (aceasta este o persoană care, la cererea instanței, promite să aibă grijă în permanență de persoana eliberată pe cauțiune) și o cauțiune de 5.000 de dolari pentru ea însăși. 

Conform indicațiilor poliției, ea nu are voie să-și părăsească localitatea de domiciliu din Alberta (ceea ce implică faptul că nu va mai putea merge să protesteze în Ottawa), trebuie să dea, periodic, raportul la poliție și să nu aibă nici un contact cu coacuzatul. 

Tamara Lich a fost arestată pe 17 februarie 2022, la doar două zile după ce premierul Trudeau, într-un abuz de putere care a reunit consensul formal al Parlamentului, a promulgat Legea privind situațiile de urgență (EA) pentru a o folosi ca pârghie de reacție protestatarilor din Convoiul Libertății, care blocaseră capitala cu TIR-urile, spunând că nu vor pleca până când guvernul nu-și va anula toate ordinele COVID (în special cel privind condiționarea locului de muncă sau a libertății de mișcare de pașapoartele de vaccinare).

Trudeau a revocat în mod neașteptat starea de urgență, pe care inițial dorea să o mențină pentru minimum 30 de zile, la doar o săptămână mai târziu, pe 23 februarie 2022, în preziua invadării Ucrainei de către Rusia. Iar asta, după ce și-a îndeplinit în mare parte obiectivele, desființând în mod brutal protestul șoferilor de camion din Ottawa, prin arestarea acestora și remorcarea/confiscarea vehiculelor, poliția și scutierii dedându-se la scene de o violență care nu a mai fost depășită decât, ulterior, de soldații lui Putin.