ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tamara Lich, unul dintre principalii organizatori ai Convoiului pentru Libertate, care a blocat centrul orașului Ottawa timp de trei săptămâni, a fost asaltată luni cu îmbrățișări și felicitări din partea susținătorilor la ieșirea din tribunalul din Ottawa, fiind eliberată pe cauțiune după 18 zile petrecute în spatele gratiilor, informează Ottawa City News.

Un grup de aproximativ 20 de persoane care țineau pancarte pe care scria „Eliberați-o pe Tamara” au aclamat-o și s-au strâns în jurul ei pentru a o îmbrățișa. Mai devreme în cursul aceleiași zile, ei au intonat imnul național „O, Canada”, după ce decizia de eliberare pe cauțiune a fost citită în tribunal. VIDEO:

 
Lich a fost arestată în data de 17 februarie. Inițial, i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune, dar decizia respectivă a fost anulată luni, după ce avocatul ei a cerut o revizuire a cererii.
 
Ca și condiție a eliberării sale, Lich a primit interdicția de a folosi rețelele de socializare și i s-a ordonat să părăsească Ottawa, în termen de 24 de ore, și provincia Ontario, în termen de 72 de ore.
 
În plus, nu mai are voie să se implice în niciun fel în proteste pe tema restricțiilor și ordinelor legate de COVID-19 și i s-a ordonat să evite contactul cu cel puțin alți 10 organizatori ai convoiului.
 
Lich - descrisă de un avocat al protestatarilor din convoi ca fiind „scânteia care a aprins acest foc” - a fost una dintre cele mai vizibile fețe ale protestului.
 
După arestarea sa, susținătorii au considerat-o prizonieră politică, iar în weekend un grup s-a adunat în fața închisorii în care era deținută, pentru a cere eliberarea ei. 
 
Această presiune a ajuns luni până în Marea Britanie, unde premierul Justin Trudeau, aflat la Londra pentru o întâlnire cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, a fost întâmpinat de protestatari cu înjurături și pancarte cu mesaje prin care cereau eliberarea lui Lich.