ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rory Nairn, în vârstă de 26 de ani, a murit în noiembrie, la doar 12 zile după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer. În urma vaccinului, acesta a avut palpitații cardiace care au fost ignorate, deoarece bărbatul urma să aibă nunta, iar apropiații au considerat că este rezultatul stresului, relatează LifeSiteNews.

"Având în vedere interesul public de a afla dacă moartea lui Rory a avut sau nu legătură cu vaccinul COVID-19 pe care l-a primit pe 5 noiembrie 2021, consider că este important să fac publice concluziile mele cu privire la cauza morții lui Rory de îndată ce am stabilit-o", a declarat medicul legist Sue Johnson.

O anchetă a avut loc în lunile august și septembrie. Ancheta a constatat că inflamația cardiacă a lui Nairn a fost miocardita acută, un potențial efect secundar al vaccinului Pfizer care nu fusese subliniat lui Nairn și logodnicei sale.

Potrivit Radio New Zealand (RNZ), cei care i-au administrat vaccinul lui Nairn nu fuseseră informați să divulge informații despre afecțiunea rară care poate apărea după inoculare. Ministerul Sănătății din această țară publicase anterior o declarație în care profesioniștilor din domeniul medical li se spunea să fie atenți la orice semn de miocardită, în special în legătură cu vaccinul Pfizer.

Proprietara farmaciei în care Nairn a primit vaccinul "a recunoscut că a ratat avertismentul din august" și a declarat că "și-ar fi schimbat practica pentru a avertiza pacienții cu privire la acest risc dacă ar fi fost la curent".

Protocolul privind riscul potențial letal a fost schimbat imediat ce farmacia a primit vestea morții lui Nairn.

New Zealand Herald a relatat că un patolog a explicat în timpul anchetei că toate celelalte cauze posibile ale miocarditei acute au fost eliminate, cu excepția vaccinului.

Johnson va continua să investigheze "dacă moartea lui Nairn ar fi putut fi prevenită" și va stabili dacă va "face vreo recomandare".