ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


David Gomez Flores, un tânăr atlet din Mexic, a murit în urma unui stop cardiac subit la o competiție universitară de judo, după cum a anunțat duminică, 15 mai, Universitatea din Guadalajara, citată de EWNews.

„Ne pare rău să vă informăm că David Gómez Flores, student la Universitatea din Gudalajara și judoka universitar, a decedat în timpul competiției de judo universitar. Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei, prietenilor și antrenorilor săi", se arată într-un mesaj pe Twitter postat cu privire la decesul tânărului sportiv cauzat de un stop cardiac brusc.

Atletul reprezenta această universitate la ediția din 2022 a Universiadei Naționale, care este găzduită de Universidad Autónoma de Ciudad Juárez (UACJ), în Ciudad Juárez (UACJ), la disciplina judo. În timpul participării sale individuale a suferit un stop cardiorespirator. Sportivul a primit ajutor de la personalul medical care se afla la locul de desfășurare a competiției, afirmă Universitatea

„Ulterior, a fost transferat cu ambulanța la Centrul Medical de Specialitate, unde a fost internat în secția de terapie intensivă, unde în cele din urmă a decedat.”, se mai spune în comunicatul oficial.

David Gomez avea 24 de ani.

 

Medicul dezvăluie că a fost o „moarte subită”

Armando Tonatiuh Mondragon Rodriguez, medicul specialist al echipelor sportive ale UDG, a explicat că moartea lui  Gómez Flores a fost o „moarte subită”.

„A început să se simtă amețit, să se simtă rău. S-a așezat pe scaun. I-a spus arbitrului să se oprească, a vrut să se ridice din nou, nu a putut, și atunci am intrat noi și atunci a intrat în criză. (...) Nu a fost nici o lovitură, nu a fost nici un eveniment care a declanșat asta”, a explicat medicul într-o declarație citată de agenția EFE și TeleDiaro.mx.

Și asociațiile sportive de judo și-au exprimat regretul: