ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr de numai 16 ani din Chieri, zona Torino, care a suferit un atac de cord în timp ce se afla pe telescaunul Malzat-Pian Alpet din stațiunea de schi Prali, în Valea Germanasca, a murit după patru zile.

Elevul urca spre Capannina, la o altitudine de 2.200 de metri. El a murit la spitalul Molinette din Torino, unde fusese internat. Familia a consimțit la donarea de organe, informează televiziunea italiană de stat Rai, Il Mattino și La Stampa.

După ce i s-a făcut rău pe telescaun, la sosire, băiatul a fost preluat de personalul medical și de carabinierii companiei Pinerolo, de serviciu pe pârtie, care i-au făcut masaj cardiac timp de 35 de minute, reușind în cele din urmă să îl stabilizeze.

Tânărul de 16 ani a fost apoi transportat cu elicopterul la spitalul Molinette, în stare foarte gravă.

Băiatul în vârstă de 16 ani, locuitor din Chieri, care era internat în stare critică la spitalul Molinette din Torino de duminică, 5 martie, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla pe telescaunul Malzat-Pian Alpet din stațiunea de schi Prali, a murit. Pe 9 martie, familia sa și-a dat acordul pentru donarea de organe, a scris joi TorinoToday

Duminica trecută, dimineața, elicopterul intervenise pe pârtiile din Prali pentru a-l prelua pe tânăr și a-l transporta la Torino. O femeie i-a administrat tânărului respirație artificială, personalul de salvare de pe pârtie a folosit defibrilatorul pus la dispoziție, iar carabinierii de la compania Pinerolo i-au administrat masaj cardiac în așteptarea sosirii elicopterului medical.

A fost dezmembrat de organe după patru zile.