ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără de 28 de ani din Galați a leșinat la puțin timp după ce s-a vaccinat cu serul produs de Pfizer. Incidentul s-a produs la un centru de vaccinare din oraș și nu a avut urmări pentru femeie. Aceasta și-a revenit rapid și nu a avut nevoie de îngrijri medicale.

 

Reacția adversă a fost consemnată în cadrul centrului de vaccinare organizat la Spitalul Militar din Galați. Medicii au stabilit că este vorba despre o stare de lipotimie apărută pe fondul unui atac de panică, imediat după administrarea serului Pfizer, transmite AlephNews.

Aceeași sursă relatează despre doi bărbați din Guyana franceză, vaccinați cu ambele doze de vaccin, care au murit după ce au făcut o formă gravă de Covid-19, după cum au anunțat autoritățile locale, preluate de AFP.

Cei doi pacienți, în vârstă de 53 și 68 de ani, au fost imunizați anti-COVID cu câteva săptămâni înainte cu ambele doze de vaccin Pfizer, precizează Agenția Regională de Sănătate.

”Cele două persoane prezentau antecedente cu grave comorbidități și o stare de mare fragilitate. Una dintre ele prezenta o tulburare a sistemului imunitar susceptibilă să cauzeze un răspuns mai redus la vaccin”, a transmis Agenția Regională de Sănătate.