ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o mie de oameni au mărșăluit sîmbătă la Târgu Secuiesc  în semn de solidaritate cu suspectul de terorism Beke Istvan Atilla și au cerut eliberarea lui, informează B1 TV.

Protestatarii vor nu numai dreptate pentru Beke Istvan, dar și o informare corectă în acest caz din partea presei. El a fost arestat preventiv pentru terorism. 

Arestarea lui Beke Istvan, acuzat că ar fi încercat să detoneze o bombă la parada de 1 Decembrie, i-a scos din nou în stradă pe etnicii maghiari din Târgu Secuiesc. Un miting de solidaritate a avut loc în centrul orașului, iar printre participanți s-au aflat și părinții lui Beke Istvan.

Peste o mie de oameni au scandat "Lăsați-l acasă!", "Jos dictatura!", dar și "Secuimea nu e România!". Mai mulți manifestanți au aprins artificii, iar unul dintre ei a spart o sticlă plină cu nisip, strigând "asta e bomba!".

Manifestanții au cerut nu numai dreptate pentru Beke Istvan, dar și o informare corectă din partea mass-media românești. O parte dintre cei care au luat parte la protest au spus că, după ce va ieși din arest, îi vor propune lui Beke Istvan să candideze pentru postul de primar al orașului, fiind hotărâți să îl voteze. Proteste similare au mai avut loc miercuri și joi, când sute de etnici maghiari au manifestat la Târgu Secuiesc.

Procurorii DIICOT l-au pus sub acuzare pe Beke Attila, membru al formațiunii extremiste "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate", pentru că ar fi intenționat să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care să-l detoneze în public la manifestările de Ziua Națională organizate la Târgu Secuiesc.

Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului. Tatăl lui Beke Istvan a declarat pentru postul maghiar M1 că adevărul va ieți la iveală, însă îl supără că fiul său este etichetat de mass-media ca fiind un terorist. Beke Erna spune că, deși fiul său face parte din gruparea extremistă 64 de comitate, acesta nu este un terorist.