ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că susține necondiționat suspendarea președintelui Klaus Iohannis și a anunțat că a plecat în concediu și și-a delegat atribuțiile.
 
„Refuzul președintelui poate să fie trecut în registrul gesturilor politice care ar putea să îi aducă anumite posturi. Deciziile CCR sunt obligatorii. Dacă una din instituțiile importante ale statului, Președintele, nu respectă deciziil CCR, atunci să știți că refuzi până jos, până la ultimul cetățean. (…) Nu avem decât măsura extremă a suspendării, și am spus că această măsură trebuie foarte bine întărită, pentru că e aproape sigur că poate unele dintre problemele cu care suntem confruntați, dar poate să creeze și numeroase alte probleme. Ceea ce pot să vă spun este că voi susține necondiționat o decizie a coaliției de a demara procedura de suspendare (a președintelui – n.r.), având în vedere că au grijă de unul dintre cei doi parteneri, unul dintre cei doi piloni pe care se situează coaliția de guvernare. (…) Eu nu voi accepta niciodată ca drepturile și libertățile indviduale ale cetățenilor să fie încălcate. Nu voi accepta să facem a astfel de derogări de la statul de drept și, ca atare, sigur, repet, dacă o astfel de decizie vom considera că trebuie luată, trebuie să mergem înainte", a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

El a mai explicat că a plecat în concediu și și-a delegat atribuțiile deoarece sesiunea extraordinară era programată să dureze o săptămână, nu două, și a discutat cu Liviu Dragnea despre suspendare săptămâna trecută.
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a discutat cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că din punctul său de vedere suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis trebuie să fie o opțiune serioasă. Dragnea a spus că luni ar urma să se ia o decizie.