ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în care se întreabă dacă  nu cumva liderii politici au știut din timp de coronavirus, dar nu au făcut nimic pentru a nu speria poporul și a câștiga niște alegeri anticipate pe care și le-au dorit cu atâta ardoare. De asemenea, Tăriceanu cere serviciilor de informații să pregătească și să pună la dispoziția comisiilor de control toate informările pe care le-au dat Președintelui și Guvernului  în cazul pandemiei de coronavirus. „Dacă domnii Iohannis și Orban au știut din timp de aceste lucruri, dar au minimalizat pericolul pentru a face alegeri anticipate, ei sunt principalii vinovați de faptul că doctorii și personalul medical, precum și ceilalți din linia întâi, au fost trimiși la luptă fără arme (măști, halate, mănuși, dezinfectant, etc). Și dacă așa au făcut, ei trebuie să fie primii care să fie anchetați de către procurori”. a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

„Să nu mai aibă România nici un prieten care să-i tragă de mânecă și să le spună că situația e gravă și că e mai bine să se pregătească pentru vremuri grele decât să se joace de-a politica?”, se întreabă liderul ALDE. 
 
Tăriceanu amintește că ceea ce s-a întâmplat acum amintește de anul 2009, când fostul președinte Traian Băsescu susținea că România nu va fi afectată de criza economică.

”Dacă nici una dintre instituțiile mai sus menționate nu le-a spus nimic Președintelui și Guvernului României, înseamnă că îi plătim degeaba. Dar am mari semne de întrebare că ei nu au făcut-o. Și dacă ei au făcut-o, înseamnă că în mod deliberat conducătorii noștri au ales să ignore pericolul, să ne împingă într-o criză politică majoră peste care a venit cu o viteză nemaiîntâlnită o criză medicală. Pe scurt, domnii Iohannis și Orban i-au sacrificat pe români pentru ambițiile lor electorale. Acțiunea lor îmi amintește de comportamentul lui Băsescu din 2009 când ne-a spus tot timpul că nu e nici o criză, că ni se pare. Și după ce a fost reales ne-a dat lovitura de grație. Cam așa pare că se întâmplă și acum!”, susține Tăriceanu, care dorește să afle dacă Iohannis și Orban au fost informați de către serviciile de informații și MAE despre acest pericol, și când s-au trimis aceste informări.