ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu susține că actuala Constituție a României, emisă în anul 1991, are "sădiți în ea germenii conflictului", motiv pentru care, susține copreședintele ALDE, Legea Fundamentală ar trebui modificată de viitorul Parlament.


Într-un interviu pentru Agerepres, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că ALDE își propune ca, până în luna aprilie 2017, să declanșeze procedurile necesare pentru referendumul de modificare a Constituției, în urma căreia să se precizeze că România este o "republică parlamentară, în care suprapunerile pe care le-am văzut la noi, conflictele constituționale care apar la noi nu există".

"Suprapunerea puterilor executive s-a dovedit că este malefică pentru funcționarea instituțiilor statului", a spus Tăriceanu.

Un alt scop urmărit prin modificarea Constituției va fi realizarea "reformei administrative, regionalizarea despre care s-a vorbit și care cred că trebuie abordată cu foarte multă seriozitate din perspectiva necesității transformării regiunilor României în zone care să poată să progreseze mai rapid, care să se poată concura între ele în sensul bun al cuvântului, spre asigurarea bunăstării cetățenilor", susține liderul ALDE.