ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți, că că judecătorii au devenit dependenți de magistrați, dar și de politicienii din vârful statului, nominalizându-i pe președintele Klaus Iohannis și fostul șef al statului, Traian Băsescu, informează Mediafax.

„Sarcina noastră începând de astăzi este să facem legi într-atât de clare încât să nu mai poată fi abuzate vreodată de cineva. Pentru că, în ultimul deceniu și mai bine, abuzul, înainte de a fi comis împotriva persoanelor particulare sau a oamenilor publici, a fost săvârșit împotriva legii. Procurorii s-au obișnuit să citească printre rândurile legii, să completeze sau să răstălmăcească imaginar prevederile acesteia”, a spus Tăriceanu, conform unui comunicat postat pe site-ul Senatului.

Președintele Senatului a adăugat că această atitudine relaxată față de lege și-a însușit-o și destui judecători.

„Pe scurt, magistrații s-au obișnuit să nu mai răspundă decât cel mult în fața unor instanțe situate în afara privirii publice. În fapt, prin absolvirea de orice formă de răspundere în fața celorlalte puteri ale statului și a cetățenilor, judecătorii au încetat să mai fie independenți. Ei au devenit în realitate dependenți fața de voința procurorilor și a serviciilor din spatele acestora, ca și față de voința politicienilor de la vârful statului (mă refer în mod explicit la Băsescu și Johannis) care și-au asigurat controlul serviciilor și, prin numire, al procurorilor”, a mai spus Tăriceanu.