ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, în cadrul unei întâlniri avute luni la Parlament, cu ambasadorul Norvegiei la București, a fost informat cu privire la situația copiilor din familia Bodnariu, precum și cu intenția autorităților de la Oslo de a modifica legislația în domeniu.
 
"Am abordat o serie de teme de interes bilateral, bineînțeles că dintre ele nu putea să lipsească situația familiei de români din Norvegia ai cărei copii au fost luați de autoritatea de protecție locală. Doamna ambasador mi-a dat asigurări că legislația norvegiană integrează legislația internațională privitoare la protecția drepturilor copilului, că această legislație se bazează pe considerentele de interes superior al copilului, care prevalează în fața altor prevederi și că autoritățile care se ocupă de acest caz vor trata, evident, în baza legislației. (...) Mi-a sugerat că există, probabil, o diferență de percepție și de raportare, în Norvegia. Autoritățile se bucură de toată încrederea cetățenilor că dau dovadă și de profesionalism, și de respectarea legii când au asemenea dosare", a precizat Tăriceanu, potrivit agerpres.ro.