ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu afirmă că Parlamentul României îi deranjează pe mulți oameni de la vârful „sistemului paralel”, iar teama acestora că își vor pierde funcțiile și puterea a generat „reacții nedemocratice, dincolo de limita Constituției”.

„Pe zi ce trece, constat că Parlamentul României deranjează pe mulți oameni de la vârful sistemului paralel. Parlamentarii au ”tupeul” (cu ghilimele de rigoare) să pună întrebări despre intervențiile nepermise ale acestora în procesul electoral și ”îndrăzneala” să dezbată și să voteze legi care pot contribui la stoparea abuzurilor și încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor. Teama acestor oameni de la vârful sistemului că își vor pierde funcțiile și puterea a generat reacții nedemocratice, dincolo de limita Constituției, inclusiv amenințări voalate la adresa parlamentarilor. Din păcate, sistemul paralel este protejat de unii politicieni care speră că, asistați de acesta, vor ajunge din nou la putere fără să câștige aleger”, scrie Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Președintele Senatului subliniază că ALDE va continua să acționeze împotriva „manifestările antidemocratice ale statului paralel”.

„Astăzi, de Ziua Constituției vreau să reamintesc articolul 61 (1) din legea fundamentală: ”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării”. Vreau să le transmit tuturor românilor că parlamentarii ALDE vor continua să acționeze pentru a îngrădi manifestările antidemocratice ale statului paralel și pentru a proteja drepturile și libertățile cetățenilor. În același timp, adresez un îndemn tuturor instituțiilor publice, partide și actori instituționali să respecte Constituția și principiile ei”, mai scrie Tăriceanu.