ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului României, cel care ocupă - conform reglementărilor în vigoare - a doua funcție a statului român susține că există colaborări neconstituționale între servicii secrete străine și Direcția Națională Anticorupție.

„Există informații potrivit cărora o serie de ofițeri ai unor servicii străine ar fi fost prezenți în sediul central al DNA. Sigur că această întrebare eu am să rog să o adreseze Comisia de verificare a activităților SRI, dacă ei sunt la curent cu prezența acestor persoane, dacă informațiile se confirmă sau nu se confirmă”, a spus Tăriceanu, într-o intervenție telefonică într-o emisiune TV, citată de Agerpres.

„Cred că cooperarea între servicii se face la nivelul serviciilor, nu se face prin DNA. Eu sunt foarte bucuros când aflu că serviciile de informații române sunt foarte apreciate de partenerii noștri străini, pentru diferite acțiuni, cum ar fi combaterea terorismului sau pentru alte acțiuni. Ceea ce nu mi se pare în regulă este ca aceste contacte, colaborări, să se desfășoare în afara cadrului instituțional, mai ales în zona justiției”, a mai adăugat Tăriceanu.

Nu este prima oară când persoane publice afirmă că ofițeri ai unor servicii secrete străine colaborează sau au acces în sediul Direcției Naționale Anticorupție.