Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat faptul că s-a semnat alianța politică dintre ALDE și Pro România, partid condus de Victor Ponta. Cele două partide vor avea grupuri comune în Parlament și ulterior vor stabili protocolul de colaborare, scrie Mediafax.

„Discuții fructuoase în această dimineață cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, și astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD și PNL”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Liderul ALDE a adăugat că în perioada următoare „cele două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianței și protocolul de colaborare”.
Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că intrarea într-o alianță a ALDE cu Pro Romania va duce la două variante: PSD să accepte și Pro Romania la guvernarea sau, în caz contrar, nu este exclus ca ALDE să intre în Opoziție.

Potrivit surselor politice citate, construcția are două variante, prima fiind aceea ca PSD să accepte noua alianță și să guverneze alături de ALDE și partidul lui Victor Ponta.

Este nevoie de o restartare a guvernării și un nou program de asumare a responsabilității, au spus sursele politice citate, menționând că acum mingea este terenul PSD. În cazul în care social democrații vor respinge varianta, atunci ALDE nu exclude ieșirea de la guvernare și intrarea în Opoziție.