ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris joi un mesaj pe Facebook, după apelul președintelui adresat politicienilor, prin care Klaus Iohannis le cere să renunțe la dispute politice și orgolii, pentru „o colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului”. „Vocea lui ne cere unitate, în vreme ce faptele ne arată că pentru dl Iohannis nu contează decât el și partidul lui”, scrie Tăriceanu.
 
Liderul ALDE l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că nu a venit în fața Parlamentului să prezintă informarea privind măsurile luate în timpul stării de urgență.

Tăriceanu vrea ca Parlamentul să îl invite pe președinte pentru a dezbate în forul legislativ documentul.

„Speram că dl Iohannis va profita de faptul că Parlamentul este în sesiune extraordinară și nu va evita să se prezinte în fața lui. Toți românii sunt interesați să afle de ce Președintele și Guvernul Său au reacționat atât de târziu la această criză, de ce alegerile anticipate au fost mai importante decât sănătatea publică și ce fel de concluzii tragem din această politizare excesivă a unei crize de sănătate! Sfidarea Parlamentului și a românilor continuă să fie îndeletnicirea de bază a dlui Iohannis. Păcat! Era un moment bun să vedem un Președinte al tuturor și nu doar unul al partidului de guvernământ! Vocea lui ne cere unitate, în vreme ce faptele ne arată că pentru dl Iohannis nu contează decât el și partidul lui! Ce ironie tristă să auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea românească, de împărțirea noastră în "ciume” de diferite culori, de instigare împotriva opoziției și a altor instituții ale democrației!

Cred că Parlamentul ar trebui să-i adreseze o invitație de a veni în fața aleșilor cu acest raport și nu doar să-l recite de pe un prompter. Românii merită o dezbatere și mai ales românii merită soluții reale și nu electorale!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Klaus Iohannis a anunțat joi că a transmis Parlamentului informarea privind măsurile luate în cele două luni de stare de urgență. În documentul trimis legislativului președintele a prezentat și un set de măsuri care trebuie luate pentru a fi evitate problemele întâmpinate