Călin Popescu Tăriceanu a comentat luni seara situația din PSD, care a dus la schimbarea premierului Mihai Tudose. Președintele Senatului a criticat, într-o emisiune la Antena3. legăturile lui Tudose cu SRI și a denunțat implicarea „statului paralel” în deturnarea rezultatului alegerilor din decembrie 2016.

„Nu a fost o confruntare între două grupări din PSD, ci a fost continuarea acestei încercări a statului paralel de a răsturna rezultatul alegerilor din decembrie 2016. Terenul pe care s-a încercat destructurarea guvernării a fost în interiorul PSD. Sistemul se agață cu disperare de orice șansă pentru a-și recâștiga puterea avută în ultimii 10 ani”, a declarat Tăriceanu, conform stiripesurse.ro.

Liderul ALDE a pus situația din PSD pe seama orgoliilor și ambițiilor „unora” care au intrat în jocul unor persoane ascunse. Tăriceanu s-a referit și la studiile lui Tudose la Academia SRI.

„Academia Securității... mulți sunt prinși acolo. Ceva, ceva știam, dar cu o anumită naivitate am crezut că nu a fost vaccinat. Se pare că cine trece pe acolo nu scapă. Eu cred că Mihai Tudose, care are anumite calități, a căzut în această capcană și a procedat cum puteam să anticipăm. Și-a imaginat că, odată premier fiind și având la dispoziție anumite pârghii de putere, își face propria zonă de influență în partid”, a mai declarat Tăriceanu.