ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Cluj-Napoca, întrebat despre o eventuală listă comună PSD - ALDE la alegerile europarlamentare, că în acest moment, în ambele formațiuni, există ideea de a merge pe liste separate.

Tăriceanu a explicat că deocamdată nu a fost luată o decizie oficială, scrie Mediafax.
 
„Colegii și eu am analizat cu atenție și avantajele și dezavantajele de ordin politic mai larg. Noi, ca partid, rațiunea noastră de a fi, a fost aceea de a reprezenta valorile și principiile liberale în România. Mersul pe o listă comună face ca acest aspect să se estompeze și există o anumită diluare pe care nu știu dacă electoratul nostru o va accepta în totalitate. Există și impedimente de ordin practic. Noi considerăm că avem posibilitatea să obținem 5 mandate în PE, iar într-o negociere cu PSD, care va obține același scor ca la alegerile trecute, ar însemna practic o treime din mandate să le luăm noi, ceea ce nu ar fi foarte simplu de negociat”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, în momentul de față, atât la ALDE, cât și la PSD, există o idee de a merge pe liste separate, subliniind că mersul pe o listă comună nu cumulează, obligatoriu, voturi, adică ”unu și cu unu nu fac doi”.