ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, legat de mandatul de ascultare/localizare pe numele său, într-un dosar din care s-a desprins cazul Microsoft, că nu a fost anunțat de mandat, iar situația denotă existența statului paralel.

„Doresc să subliniez că nu a fost numai în precampanie, ci și în campanie. Ne putem imagina că aceste acțiuni duc la nerespectarea caracterului liber al alegerilor. Nu mai vorbim de încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Toți cei care au o preocupare pentru legile Justiției nu văd aceste grave abuzuri care s-au petrecut în România.

„Și în America, președinteșe Americii vorbește despre existența statului paralel. Părerea mea este că încă mai funcționează păreri mai mult sau mai puțin oculte. Serviciile au plecat din câmpul tactic, dar au rămas doi actori, președintele și Procuratura. Președintele continuă să acrediteze ideea că în România nu există un stat paralel. Suntem în fața unei realități grave”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Întrebat în ce calitate a fost urmărit, Tăriceanu spune că „la acea dată, eram președintele Senatului României. Toate aceste lucruri nu fac decât să accentueze gravitatea situației. (...) Această problemă o voi discuta cu specialiști în drept, avocați, pentru a vedea care este calea de urmat”.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a declarat, vineri, că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, ținta fiind Călin Popescu Tăriceanu, într-un dosar deschis în 2013 și din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft.

Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie 2014 – 6 noiembrie 2014, acesta încheindu-se la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidențialelor din 2014.

Fostul ofițer SRI susține că mandatul a fost dat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizări a Guvenului Ponta, și se referă la fapte din anii 2000.