ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, după discursul lui Klaus Iohannis din Parlament, că șeful statului „a dat lecții parlamentarilor”, gest pe care l-a calificat drept „inacceptabil".

După discursul lui Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că se aștepta ca „în aceste momente de criză politică” președintele Klaus Iohannis să „găsească calea spre dialog, spre detensionare”, lucru ce nu s-a întâmplat.

„Sunt dezamăgit de discursul președintelui, pentru că m-am așteptat ca în acest moment de tensiune, de criză politică, președintele și cei care conduc cele mai importante instituții democratice să găsească calea către dialog, de detensionare, pentru că este un interes care este mai presus de interesul partizan. Din discursul președintelui, dincolo de faptul că a arătat, de foarte multe ori, că vine la Parlament și vrea sa dea lecții Parlamentului și să spună ce să facă, ceea ce e inacceptabil, nici nu a făcut acel discurs la care mă așteptam," a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului afirmă că „a vorbi despre luminițele din Piața Victoriei (protestatarii care s-au adunat duminică în fața Guvernului au aprins cu toții, în același timp, telefoanele mobile) nu oferă o rezolvare a situației".

„Faptul că vorbim de luminițele din Piața Victoriei nu reprezintă soluția pe care românii probabil o așteaptă, de detensionare a acestei situații. Singura posibilitate pe care o avem și pe care i-am recomandat-o președintelui, este aceea de dialog. Am vorbit de faptul ca eu voi iniția un dialog. Justiția nu este un câmp în care să se războiască anumite instituții de forță cu drepturile și libertățile cetățenilor", a mai spus Tăriceanu.