Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a comparat protestele de miercuri, din Parlament, la care au luat parte mai multe persoane aduse special de USR, cu situația din Ucraina. Dar, a subliniat președintele Senatului, nici acolo, unde „se iau la bătaie”, nu se întâmplă așa ceva. 

Liderul ALDE i-a criticat pe cei de la USR că au facilitat accesul protestatarilor în Parlament, avertizând că vor fi luate măsuri, scrie libertatea.ro. 

„Nici în Ucraina, unde se iau la bătaie, nu se întâmplă așa ceva. USR vrea să doboare noi recorduri triste pentru democrația românească. Nu putem să transformăm Parlamentul din loc de dezbatere în loc de bătălie fizică. Au alunecat înspre agresiune fizică și la adresa mea și a primului ministru (sic!) care eram acolo. Așa ceva nu e normal”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.


În timpul discursului premierului Viorica Dăncilă în fața camerelor reunite, dar și după, pe holurile Parlamentului un grup de persoane, majoritatea tineri, a protestat față de modificarea Codului de procedură penală,  cerând demisia premierului și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Protestatarii au strigat: „Cuib de hoți și mafioți!”; „DNA să vină să vă ia!”, ”Rușine să vă fie!", "Viorica, fă ceva, Dragnea, dă-ți demisia!". Protestatarii au refuzat să plece și s-au așezat pe covor pentru a nu fi evacuați de angajații Parlamentului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews