ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a comparat protestele de miercuri, din Parlament, la care au luat parte mai multe persoane aduse special de USR, cu situația din Ucraina. Dar, a subliniat președintele Senatului, nici acolo, unde „se iau la bătaie”, nu se întâmplă așa ceva. 

Liderul ALDE i-a criticat pe cei de la USR că au facilitat accesul protestatarilor în Parlament, avertizând că vor fi luate măsuri, scrie libertatea.ro. 

„Nici în Ucraina, unde se iau la bătaie, nu se întâmplă așa ceva. USR vrea să doboare noi recorduri triste pentru democrația românească. Nu putem să transformăm Parlamentul din loc de dezbatere în loc de bătălie fizică. Au alunecat înspre agresiune fizică și la adresa mea și a primului ministru (sic!) care eram acolo. Așa ceva nu e normal”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.


În timpul discursului premierului Viorica Dăncilă în fața camerelor reunite, dar și după, pe holurile Parlamentului un grup de persoane, majoritatea tineri, a protestat față de modificarea Codului de procedură penală,  cerând demisia premierului și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Protestatarii au strigat: „Cuib de hoți și mafioți!”; „DNA să vină să vă ia!”, ”Rușine să vă fie!", "Viorica, fă ceva, Dragnea, dă-ți demisia!". Protestatarii au refuzat să plece și s-au așezat pe covor pentru a nu fi evacuați de angajații Parlamentului.