ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat declarațiile procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, făcute în conferința de presă de miercuri seara. Tăriceanu spune că șefa DNA „nu vede bârna din ochiul ei, dar caută să găsească defectele în ochii altora”. Nu este nevoie de o ședință a Coaliției pentru a decide ce se întâmplă cu Kovesi, deoarece CSM și Inspecția Judiciară „joacă un rol determinant”, a mai spus Tăriceanu.

„Am văzut câteva extrase în presă a discursului pe care l-a ținut doamna Kovesi. Am impresia că dânsa nu vede bârna din ochiul ei, al instituției, dar caută să găsească defectele în ochii altora. Cred că instituția, în momentul de față, nu este supusă niciunei presiuni. Este, aș spune, interesul public firesc pe care toți cetățenii îl au cu privire la o funcționare corectă a Justiției, a ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, dezvăluirile ce se întâmplă în ultima perioadă în cadrul instituției denumită DNA, pun serios sub semnul întrebării funcționarea corectă în respectul legii și în respectul drepturilor și libertăților cetățenilor, adică a drepturilor fundamentale, care sunt grav încălcate. Sigur că aici CSM și IJ au un rol determinant pentru a restabili încrederea românilor în Justiție”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.