Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat declarațiile procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, făcute în conferința de presă de miercuri seara. Tăriceanu spune că șefa DNA „nu vede bârna din ochiul ei, dar caută să găsească defectele în ochii altora”. Nu este nevoie de o ședință a Coaliției pentru a decide ce se întâmplă cu Kovesi, deoarece CSM și Inspecția Judiciară „joacă un rol determinant”, a mai spus Tăriceanu.

„Am văzut câteva extrase în presă a discursului pe care l-a ținut doamna Kovesi. Am impresia că dânsa nu vede bârna din ochiul ei, al instituției, dar caută să găsească defectele în ochii altora. Cred că instituția, în momentul de față, nu este supusă niciunei presiuni. Este, aș spune, interesul public firesc pe care toți cetățenii îl au cu privire la o funcționare corectă a Justiției, a ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, dezvăluirile ce se întâmplă în ultima perioadă în cadrul instituției denumită DNA, pun serios sub semnul întrebării funcționarea corectă în respectul legii și în respectul drepturilor și libertăților cetățenilor, adică a drepturilor fundamentale, care sunt grav încălcate. Sigur că aici CSM și IJ au un rol determinant pentru a restabili încrederea românilor în Justiție”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews