ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SRI și DNA au devenit o "supra-putere ocultă și irațională care se substituie în bună măsură alegătorilor''. Acuzația vine din partea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care, într-o scrisoare-mesaj către alegători compară cele doă instituții cu fosta Securitate.

Epistola lui Tăriceanu apare în contextul în care DNA l-a pus marți sub urmărire penală, sub acuzația de mărturie mincinoasă. Liderul ALDE nu îl uită nici pe Klaus Iohannis, care și-a dorit înlăturarea Cabinetului Ponta, iar acum Guvernul este format din "marionete tehnocrate".
 
''Mulți dintre voi nu veți vota, pentru că v-ați pierdut complet încrederea în politicieni și în instituții. Atitudinea voastră este încurajată, dacă nu chiar stârnită, de DNA și de SRI, două agenții ale statului despre care ar trebui să auzim rar, dar care și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice. DNA, cu ajutorul denunțului, ce nu a mai fost practicat la această scară din anii 1950, a reușit să se substituie în bună măsură alegătorilor și să decidă, prin abuzul puterii ce-i este conferită de lege, cine poate să stea în fața cetățenilor pentru a le cere încrederea și cine trebuie privat de exercițiul acestui drept constituțional. Mă întreb astăzi, încă o dată, cine anume stabilește politica DNA și SRI, cine decide, în interiorul acestor instituții, care va fi următoarea victimă? Aceste agenții au devenit o supra-putere, situându-se deasupra celor trei puteri constituționale ale statului. O supra-putere ocultă și irațională ce trezește, în mintea generațiilor mature, amintirea rolului pe care-l juca cândva partidul comunist și brațul său înarmat, securitatea'', afirmă liderului Senatului, citat de Mediafax

Liderul ALDE face apel la români să voteze la locale ''în amintirea erei în care votam formal pentru ca eram forțați'' și susține că nu are nicio rezervă față de procurorii care, înarmați cu probe temeinice, luptă împotriva fenomenului corupției.

"Acum, după mult amar de vreme, mi-a venit și mie rândul. Așteptăm cu nerăbdare momentul. Sunt convins că DNA și-a făcut temele cu temeinicie. De ce? Pentru că, în ciuda faptului că legea îmi interzice să intru în detalii, pot să vă spun doar că sunt acuzat într-un dosar cu presupuse fapte din 2008. Asta e ceea ce numesc eu cercetare amănunțită. Bineînțeles că, momentul ales pentru acuzarea mea nu are nimic de a face cu alegerile din 5 iunie 2016. E o pură coincidență! Nu după 8 zile, nu după 8 săptămâni, nici după 8 luni, ci abia după 8 ani, conducerea DNA a hotărât într-un final să mă acuze. Evident că, în acest moment îmi pierd timpul cu avocați, procurori și dosare, în loc să fiu prin țară convingând electoratul să voteze și să sprijine candidații ALDE'', explică Tăriceanu, denunțând faptul că România e pe cale de a deveni "o republică a procurorilor".



"Se pare că președintele Klaus Iohannis și-a dorit din răsputeri să înlăture Cabinetul Ponta cu orice preț și să învestească guvernul de marionete tehnocrate. ALDE este singurul partid politic care s-a opus în Parlament acestei învestituri. De ce? pentru că actualul cabinet este de fapt format din funcționari anonimi din eșaloanele doi și trei aduși de la Bruxelles, care nu vor răspunde niciodată în fața voastră pentru faptele lor pentru că nu au trecut și nu vor trece niciodată printr-un test electoral. Iar acum în mai 2016 le vedem rezultatele. Până acum ministrul Sănătății, al Muncii, al Culturii și al Fondurilor europene au demisionat deja. Lista nu pare închisă", a mai adăugat Tăriceanu.