ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina va deveni membră NATO, dar... „pe termen lung”, a afirmat în cursul zilei de astăzi, secretarul general al NATO, în contextul în care Kievul solicită să adere la Alianța Nord-Atlantică pe fondul invaziei Rusiei, relatează AFP, citat de Agerpres. 

„Țările NATO sunt de acord ca Ucraina să devină membră a Alianței, dar în același timp aceasta este o perspectivă pe termen lung", a afirmat Jens Stoltenberg în cadrul unei vizite în Finlanda. Potrivit aceștuia, intrarea Ucrainei în NATO, va justificat de asemenea, invazia lui Vladimir Putin. 

„Problema actuală este să ne asigurăm că Ucraina rămâne o națiune independentă și suverană și pentru asta trebuie să susținem Ucraina", a mai afirmat secretarul general al NATO. 

„Războiul președintelui Putin în Ucraina continuă și nu există niciun semn că își schimbă planurile. El vrea să controleze Ucraina și nu se pregătește de pace, ci de război. Trebuie de asemenea să găsim cadre care asigură că președintele Putin și Rusia nu invadează Ucraina încă o dată", a mai spus Stoltenberg într-o conferință de presă susținută alături de premierul finlandez Sanna Marin.