ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scenariile prind începerea șolii prezentate de președintele Klaus Iohannis au fost lucrate de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, INSP, cărora le aparține vina pentru datele prezentate greșit, a declarat sâmbătă Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru precizează că datele și scenariile ajunse la Administrația Prezidențială și au fost transmise președintelui au fost greșite.

„Toate scenariile sunt lucrate și au fost lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin INSP, și Ministerul Sănătății în special. Evaluarea, pregătirea acelor scenarii, precum și datele, au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a afirmat ministrul.

Mai exact, este vorba de o eroare de calcul ce stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar.
 
 Conform declarațiilor de sâmbătă ale Ministrului Sănătății, informația corectă este următoarea: „criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala”.

Președintele Iohannis a prezentat miercuri cele trei scenarii – verde, galben sau roșu – luate în calcul pentru începerea școlii. Potrivit acestuia, deciziile se luau în funcție de media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile.
 Adminsitrația Prezidențială, a anunțat, după 24 de ore, printr-un comunicat, că metoda de calcul transmisă de Klaus Iohannis era greșită. Scenariile vor fi decise în funcție de număul de cazuri noi înregistrate în ultimele două săptămâni, raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala.