ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a somat România  să restituie imediat taxa auto încastă ilegal ani la rând. Deși au fost de acord să returneze banii românilor, autoritățile române au decis ca banii să fie restituiți românilor în rate, informează Observator.tv

Din acest motiv, Comisia Europeană a somat România să restituie de îndată banii încasați ilegal.
 
Termenul de restituire a banilor este de două luni.

În caz contrar, Executivul ar putea fi trimis în fața Curții Europene de Justiție, acolo unde riscă sancțiuni financiare importante.
Din 2014 si până în prezent, zeci de mii de români au depus cereri de restituire a taxei auto, au dat în judecată statul și au câștigat, însă banii au întârziat să apară.

Guvernul a hotărât ca sumele încasate ilegal pentru taxa auto, taxa de poluare sau timbrul de mediu să fie restituite în rate și în anumite condiții.

Perioadele de restituire pentru taxa auto 2018 sunt următoarele:

1 ianuarie 2018- 31 ianuarie 2018, pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule,taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
1 septembrie 2018 - 31 martie 2019, pentru timbrul de mediu