ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane au luat parte, duminică, la Serbările Naționale de la Țebea, în județul Hunedoara, dedicate comemorării Eroului Național Avram Iancu, transmite Agerpres.

Ar fi participat câteva mii dar tradiționalul spectacol folcloric și târgul meșterilor populari au fost amânate, pentru al doilea an consecutiv, din motiv - a se citi pretext - de COVID.

Manifestarea omagială care include un spectacol folcloric, în cadrul căruia, la loc de cinste, erau moții și buciumele lor, a fost instituită în 12 septembrie 1924, când au participat la serbare 50.000 de moți și români veniți din toate colțurile țării.

Participanții de azi, ținuți pe la garduri de Jandarmi pentru a se proteja „vip”-urile politicianiste, au comparat restricțiile de la Țebea cu deșănțarea de la festivalul Untold care are loc în această perioadă la Cluj-Napoca, cu ignorarea propriile norme de așa-zisă protecție în pretinsa pandemie.

La același festival al nenumitului Ministrul de Interne și al Justiției Lucian Bode a încălcat regulile pandemice impuse tuturor și a apărut fără mască.

VIDEO de la ȚEBEA:

Foto Agerpres: