ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Televiziunea Română, cea care a avut calitatea încă de la prima ediție de coproducător al Festivalului „George Enescu”, a pierdut anul acesta drepturile de transmisie a concertelor din cadrul evenimentului în favoarea Trinitas TV. Informația a fost dată publicității de președintele Comisiei pentru Cultură, Gigel Știrbu.

Potrivit informațiilor, „postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel și de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat”.

Festivalul rămâne nu doar cea mai importantă manifestare culturală internațională de omagiere și de cunoaștere a operei marelui compozitor George Enescu, dar și cel mai bun prilej de promovare internațională a valorilor culturale ale României. Toate națiunile importante ale lumii își susțin artiștii de valoare prin evenimente și programe culturale de anvergură care contribuie decisiv la creșterea renumelui și prestigiului țărilor respective în lume. Ca de fiecare dată, Festivalul Internațional "George Enescu" acesta aduce din nou pe scenă personalități de renume mondial, continuând astfel linia de dezvoltare constantă și de creștere în valoare.
Până la publicarea acestei informații, Televiziunea publică nu a transmis un punct de vedere.