Televiziunea Română, cea care a avut calitatea încă de la prima ediție de coproducător al Festivalului „George Enescu”, a pierdut anul acesta drepturile de transmisie a concertelor din cadrul evenimentului în favoarea Trinitas TV. Informația a fost dată publicității de președintele Comisiei pentru Cultură, Gigel Știrbu.

Potrivit informațiilor, „postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel și de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat”.

Festivalul rămâne nu doar cea mai importantă manifestare culturală internațională de omagiere și de cunoaștere a operei marelui compozitor George Enescu, dar și cel mai bun prilej de promovare internațională a valorilor culturale ale României. Toate națiunile importante ale lumii își susțin artiștii de valoare prin evenimente și programe culturale de anvergură care contribuie decisiv la creșterea renumelui și prestigiului țărilor respective în lume. Ca de fiecare dată, Festivalul Internațional "George Enescu" acesta aduce din nou pe scenă personalități de renume mondial, continuând astfel linia de dezvoltare constantă și de creștere în valoare.
Până la publicarea acestei informații, Televiziunea publică nu a transmis un punct de vedere. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews