ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Televiziunea Română precizează, într-un comunicat, că taxa TV este principala sursă de finanțare a televiziunii publice, ca replică la proiectului legislativ inițiat de parlamentarii PSD privind modificarea articolului 40 din Legea 41/ 1994, privind organizarea și funcționarea SRR și SRTv, prin care se elimină obligativitatea achitării taxei radio-tv.

"În prezent, televiziunea publică abia supraviețuiește încasând o taxă TV în cuantum de 4 lei/ familie/ lunar, adică sub un euro pe lună (10,5 euro/ an). Pentru comparație, în Macedonia, taxa TV este de 26 euro/ an, în Muntenegru, de 42 euro/ an, în Polonia, de 50 euro/ an, în Slovacia, de 56 euro/ an, în Marea Britanie, de 176 euro/an, Germania, 216 euro/an.

Taxa TV este principala sursă de finanțare a televiziunii publice, veniturile din publicitate fiind afectate de o serie de restricții legislative, iar cele de la bugetul de stat mergând în proporție de aproximativ 90% către Societatea Națională de Radiocomunicații", se arată în comunicat.

SRTv reamintește că, în ultimii ani, parlamentari din mai multe partide politice - PSD, PC, PPDD - au depus astfel de proiecte de eliminare a taxei TV, respinse în cele din urmă de Parlamentul României.

Actualul management al televiziunii publice intenționează să lanseze, în luna ianuarie, o campanie de informare a publicului în privința finanțării TVR, inclusiv a încasărilor din taxa TV, și a modului în care aceasta este utilizată pentru producții și achiziții TV.