ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manichiura minimalistă rămâne o tendință mereu actuală, în ciuda tuturor modelelor și ideilor creative. Acest tip de unghii este o alegere perfectă pentru femeile  stilate și echilibrate. Astăzi, minimalismul este solicitat pe larg, nu doar în modă, accesorii, design interior, dar și în domeniul frumuseții. Manichiura minimalistă are la bază un concept discret cu un finisaj îngrijit,  fără tranziții abrupte, realizat în nuanțe pastelate, nude și calde.

Geometrie și linii fixe

Dacă te-ai plictisit de oja monocromă https://makeup.ro/categorys/150141/, atunci acoperirea poate fi diversificată cu accente stilate: puncte, dungi, forme simple, cercuri, zig-zag, linii punctate și multe altele. Principalul secret constă în simplitatea, acuratețea și echilibrul modelului. Minimalismul câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Acesta ne întoarce la origini, când îngrijirea plăcii de unghii era doar igiena, iar unghiile naturale erau decorate discret. Chiar și cu o cantitate minimă de nuanțe și ornamente, putem crea un aspect luxos.

Este important să reținem că trebuie să ajustăm cu atenție forma tuturor unghiilor și lungimea acestora. Și, de asemenea, să îndepărtăm cu atenție cuticula și să lustruim suprafața plăcii de unghii. O manichiură minimalistă necesită un simț acut al echilibrului. 

Pentru care paletă cromatică ar trebui să optăm?

Cea mai bună alegere, nuanțele:

  • nude, bej;
  • gri în orice semiton;
  • pastelate;
  • nisipoase;
  • maro;
  • roz pal;
  • culorile intense trebuie diluate cu mult alb.

Orice combinație alb-negru este un clasic atemporal, atât în ​​domeniul vestimentar, cât și în industria unghiilor. Această combinație nu se va demoda niciodată și este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru modelele de unghii minimaliste. Aici puteți combina diverse linii, valuri, zig-zag,  dungi, puncte, etc.
Combinația de negru și metal la fel nu-și pierde din relevanță. Iar cea formată din negru- auriu-argintiu arată întotdeauna elegant și estetic.
Elemente suplimentare

Accente punctate

Avantajul acestei acoperiri este simplitatea. Nu este nevoie să inventați nimic și să creați modele decorative sau structuri volumetrice. Este suficient doar să-ți urmezi imaginația.

Spații libere

Poate fi combinat cu succes cu absolut orice nuanță de ojă. Zonele transparente, formele geometrice și alte spații adaugă un farmec aparte compoziției generale a designului.

Linii subțiri

Manichiura cu dungi oferă un număr imens de opțiuni. Suportul pal se distinge cu ușurință prin linii subțiri distanțate haotic, care sunt paralele sau se intersectează unele cu altele. Acestea sunt exact accentele care pot adăuga farmec și alungesc vizual chiar și cele mai scurte unghii.

Armonia, echilibrul și subtilitatea designului face din manichiura minimalistă o opțiune perfectă pentru stilul de afaceri și cel casual. Principalele tendințe ale manichiurii  2021-2022 sunt: finisajul mat, mini ornamente monocrome și imprimeurile translucide. Folosind culori de bază: alb-negru, tonuri bej și pastelate, nuanțe nude, vei avea un substrat excelent pentru a crea o manichiură minimalistă în vogă.