ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jérémy Chardy, numărul 73 mondial la tenis, a fost constrâns să-și suspende meciurile din acest sezon fără a ști cât timp va lipsi de pe teren, din cauza unei reacții adverse la „vaccinul” Covid de la Pfizer, a anunțat el joi pentru AFP, citat de Le Figaro

Originar din Pau, oraș din sud-vestul Franței în care au loc în fiecare weekend proteste masive anti-vaccinare obligatorie, tenismenul a ales totuși să facă „vaccinul” Covid în august, în perioada dintre Jocurile Olimpice și US Opem. La doar 34 de ani, după vaccinare sportivul se plânge că simte dureri puternice în corp după orice efort fizic, ceea ce îl pune în imposibilitatea de a mai juca tenis, se arată în Le Parisien
 
„Regret că am făcut vaccinul (...) De când l-am făcut, am o problemă, sau mai multe înlănțuite. Dintr-o dată, nu mai pot să mă antrenez, nu mai pot să joc”, a declarat tenismenul francez joi, 23 septembrie, explicând că simte dureri violente peste tot prin corp de îndată ce face un efort fizic.

De mai multe săptămâni, sportivul și-a pus întrebări despre originea acestor dureri aproape paralizante: „Până acum, am fost să consult opinia a doi doctori, am făcut analize, deci știu ce am și cel mai important e acum să am grijă de mine. Prefer mai degrabă să aloc mai mult timp pentru a mă îngriji și a fi sigur că pe viitor nu voi mai avea probleme, decât să încerc să revin cât mai repede pe teren și să mă trezesc cu și mai multe probleme de sănătate apoi”, a explicat tenismenul, citat de lci.fr
 
 
„Rațional vorbind, e greu (de acceptat) fiindcă nu știu cât timp va dura. Pentru moment, sezonul meu (sportiv) e pus pe pauză și nu știu când voi reîncepe”, a adăugat al 73-lea jucător mondial de tenis, aflat încă în stare de șoc la 24 de ore după ce și-a primit rezultatul analizelor. „Este frustrant, deoarece am început foarte bine anul, jucam foarte bine. Apoi am mers la Jocurile Olimpice, unde mă simțeam foarte bine, de asemenea. Iar acum, sezonul meu e suspendat și nici nu știu când voi reîncepe. E frustrant mai ales fiindcă nu mai am 10 ani înainte să joc. Dintr-o dată, acum regret, dar n-am putut anticipa”, a mărturisit sportivul. 
 
Medaliat cu bronz la Olimpiada de la Rio din 2016, alergătorul Christophe Lemaître a avut și el „reacții rele” la „vaccin”. El a fost nevoit să se retragă de la campionatele franceze, nereușind astfel să îndeplinească cerințele minime pentru participarea la Jocurile de la Tokyo din această vară.

„Problema este că nu avem o (viziune) retrospectivă asupra vaccinului. Există persoane care au avut lucruri similare, însă duratele au fost într-adevăr diferite”, a dezvăluit Jérémy Chardy, bazându-se pe ceea ce i-au spus medicii pe care i-a consultat.

Cu atât mai mult cu cât, la vârsta lui, o întrerupere prelungită poate să-i pună punct carierei. „Fac 35 de ani în februarie, acuma poate că pe moment sunt un pic negativist, dar e prima dată când îmi trece prin cap ideea că sezonul viitor ar putea să fie ultimul pentru mine. Mă gândesc la asta...”, a recunoscut Chardy. „E greu pentru că îmi făcea plăcere și îmi doream să joc mai mult”, concluzionează sportivul scos din ring după vaccinarea cu serul experimental de la Pfizer.