ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătorul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a anunțat, vineri, că donează un milion de euro pentru lupta împotriva coronavirului în țara sa natală, exprimându-și astfel recunoștința față de personalul medical din Serbia, scrie Reuters, potrivit Agerpres.


Suma de un milion de euro este destinată achiziționării de ventilatoare și alte echipamente de strictă necesitate în contextul pandemiei.
„Vreau să-mi exprim recunoștința față de tot personalul medical din întreaga lume și din Serbia mea natală pentru ajutorarea tuturor celor infectați cu coronavirus. Din păcate, tot mai mulți oameni se infectează în fiecare zi. Eu și soția mea Jelena pregătim un plan cum putem ajuta cel mai bine persoanele aflate în nevoie. Donația noastră este de un milion de euro pentru achiziționarea de ventilatoare și alte echipamente medicale. Situația este foarte imprevizibilă. Există multă teamă, panică și multă suferință. Familia mea și cu mine încercăm să rămânem la fel de optimiști și cu un spirit puternic, în lupta cu acest virus perfid”, a declarat Djokovici.

Serbia a anunțat până acum că 460 de persoane au fost contaminate cu Covid-19, dintre care 7 au decedat.

Și alți jucători de tenis s-au implicat în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Astfel, spaniolul Rafael Nadal a cerut sportivilor din țara sa să ajute la strângerea a 11 milioane de euro pentru a ajuta la combaterea pandemiei în Spania, țară grav afectată de coronavirus. Totodată, Roger Federer a oferit un milion de franci elvețieni pentru susținerea familiilor vulnerabile din Țara Cantoanelor.