ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătorul francez Benoit Paire a anunțat că a fost testat pozitiv la coronavirus - din nou, potrivit Tennis.com.

Jucătorul în vârstă de 32 de ani a fost depistat pozitiv la sosirea în Melbourne, unde ar fi trebuit să participe la un turneu de pregătire săptămâna viitoare. Însă acum va trebui să intre în izolare pentru următoarele 10 zile.
 
„Bună, numele meu este Benoit Paire și am fost depistat pozitiv pentru a 250-a oară”, a transmis el, iritat, pe rețelele de socializare, adăugând: „Sincer, nu mai pot cu Covid-ul vostru de rahat!”.

 
Tenismenul este al doilea jucător depistat pozitiv dintre cei sosiți în Australia în această săptămână, Denis Shapovalov anunțând că a fost testat pozitiv la Sydney.
 
El a mai spus că îi curge nasul din cauza virusului, dar că nu are o stare psihică bună, date fiind toate perioadele de carantină petrecute în diverse camere de hotel.
 
Paire a fost depistat pozitiv pentru prima dată în timpul pregătirilor pentru US Open 2020, când a fost obligat să se izoleze timp de două săptămâni și nu a putut juca la acest eveniment. Apoi i s-a permis să plece, după ce a fost testat negativ, dar a avut din nou un rezultat pozitiv la o distanță de două săptămâni, la evenimentul ATP din Hamburg. Totuși, i s-a permis să participe, deoarece rezultatul pozitiv ar fi fost consecința unei infectări anterioare.
 
Conform News of America și Tennis.com, la începutul acestui an, Paire s-a numărat printre cei 72 de jucători forțați să stea într-o carantină dură de două săptămâni într-un hotel din Melbourne, după ce în trei zboruri charter au fost depistate cazuri de COVID-19 înainte de Australian Open 2021. Jucătorii carantinați nu au avut voie să iasă din cameră pentru a se antrena, din cauza unui potențial contact cu o persoană infectată. „Anul trecut a fost unul dificil și anul acesta începe la fel”, a declarat Paire.
 
Paire a confirmat că a fost vaccinat, dar i-a îndemnat pe cei de la ATP (Asociația jucătorilor profesioniști de tenis) să găsească modalități mai bune de a avea grijă de sănătatea jucătorilor.

„Doar o precizare: sunt 100% pro-vaccin, dar haideți să trăim ca înainte de Covid, altfel nu văd rostul lui [al vaccinului]”, a adăugat el.
 
Despre interdicția de participare a jucătorilor nevaccinați la Australian Open, Benoit Paire declara: „NU ÎMI PASĂ DE NEVACCINAȚI, E CU ATÂT MAI BINE PENTRU MINE!”, potrivit Eurosport.
 
Amintim că în această situație se află tenismenul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, care a fost desemnat cel mai bun sportiv european al anului 2021, într-un top al unei agenții poloneze de presă, citată de Europa FM
 
Fost jucător din Top 20, Benoit Paire ocupă acum locul 46 în clasament.