ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 600 de soldați britanici vor fi dislocați în Kosovo pentru a consolida prezența NATO în această fostă provincie sârbă, unde a avut loc un atac armat pe 24 septembrie, a anunțat duminică un purtător de cuvânt al Alianței, transmite Știripesurse.

"Marea Britanie va desfășura aproximativ 200 de soldați din Batalionul 1 al Regimentului Regal Prințesa Wales, care se vor alătura altor 400 de soldați britanici deja prezenți în Kosovo pentru exerciții. Vor urma întăriri din partea altor țări ale Alianței", a declarat Dylan White, purtătorul de cuvânt al NATO.

Cei 200 de noi militari dislocați, pe lângă cei 400 deja prezenți pentru exerciții, provin dintr-o forță de rezervă pusă la sfârșitul săptămânii la dispoziția KFOR (forța desfășurată de NATO în Kosovo) de armata britanică pentru a face față creșterii tensiunii în regiune.

 
Pe aceeași temă: