ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul armean al Apărării a acuzat vineri forțele armate azere că au deschis focul asupra unor poziții armene, încălcând astfel un acord de încetare a focului convenit între cele două părți, declară ministerul într-o postare pe o rețea de social media, transmite Știripesurse.

"La 23 septembrie, la ora locală 07:40 (03:40 GMT), unități ale forțelor armate azere au încălcat din nou regimul de încetare a focului trăgând din diferite locuri asupra pozițiilor de luptă armene situate în zona de est a graniței armeano-azere", a declarat Ministerul armean al Apărării, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu 10 zile, pe 13 septembrie, Ministerul armean al  Apărării anunța că, unități ale forțelor armate azere au deschis foc intens în direcția orașelor Goris, Sotk și Jermuk folosind artilerie, arme de calibru mare.

Armenia a declarat ultima dată că se va adresa Rusiei pentru a aplica tratatul de asistență reciprocă.