ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O rachetă rusească a survolat din nou spațiul aerian al Republicii Moldova. Informația a fost confirmată oficial de către Ministerul Apărării de la Chișinău:

„În contextul informațiilor despre survolarea de către o rachetă a spațiului aerian al Republicii Moldova, Ministerul Apărării comunică următoarele:

Structurile responsabile din cadrul instituției au detectat, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.

Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm violarea spațiului aerian al Republicii Moldova”.

Ieri, Zelenski a afirmat, în Parlamentul European, că Rusia vrea să distrugă Republica Moldova, potrivit TVR.

Liderul de la Kiev precizează că a informat-o despre situație pe Maia Sandu:

 „Am discutat cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu despre un document care a ajuns în posesia noastră și care conține un plan al Rusiei de a distruge Moldova. Documentul arată cine și cum vrea să disctrugă Republica Moldova, ordinea democratică și instituțiile statului.”
 

În urmă cu puțin timp, Maia Sandu a reacționat printr-un comunicat postat pe site-ul Președinției, în care a precizat: "Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Președintele Zelenskyy, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune. Instituțiile noastre responsabile lucrează pentru asigurarea securității țării și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentative de subminare a statului nostru."

Pe fondul tensiunilor din Republica Moldova, astăzi, după un an și jumătate în funcție, premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și-a anunțat demisia din fruntea guvernului

"După un an și jumătate în funcție a venit timpul să-mi anunț demisia", a declarat Natalia Gavriliț. Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavriliță a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021.
 
Întregul Cabinet de miniștri de la Chișinău a fost convocat vineri dimineața la Președinție. Miniștrii, dar și mai mulți deputați au mers la instituția prezidențială pentru o întrevedere cu șefa statului, după ce în presă apăruseră deja informații privind demisia actualului Guvern, informează TVR.