ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, elicoptere de atac și a tras luni focuri de avertizare după ce drone nord-coreene i-au încălcat spațiul aerian, potrivit Știripesurse.

Agenția d epresă Yonhap a raportat că autoritățile sud-coreene au urmărit dronele care au trecut din Coreea de Nord peste ceea ce este cunoscut ca Linia de Demarcație Militară dintre cele două țări.

La rândul său, Ministerul transporturilor din Coreea de Sud a anunțat mai devreme că zborurile de pe aeroporturile sud-coreene Incheon și Gimpo au fost suspendate în urma unei cereri din partea armatei.

Astfel, suspendarea a început la 13.08. (4.08 GMT) la Gimpo și la 13.22 la Incheon și a durat aproximativ o oră înainte ca zborurile de plecare să fie reluate în jurul orei 14.10, a declarat un oficial al ministerului pentru Reuters.