ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile germane au decis să expulzeze în masă diplomații ruși. Ministerul rus de Externe a afirmat că va răspunde 'în oglindă' la eventuala expulzare în masă a diplomaților săi din Berlin, relatează TASS.

"Autoritățile germane au decis, se pare, o nouă expulzare în masă de angajați ai misiunilor diplomatice ruse din Germania. Condamnăm cu tărie aceste acțiuni ale Berlinului, care continuă să distrugă în mod sfidător întreaga gamă a relațiilor ruso-germane", a declarat MAE rus.

Diplomații au promis să dea un răspuns în oglindă la decizia Berlinului.

"Ca răspuns la acțiunile ostile ale Berlinului, partea rusă a decis să reflecte decizia și să expulzeze diplomații germani din Rusia, precum și să limiteze semnificativ numărul maxim de angajați ai misiunilor diplomatice germane din țara noastră. La 5 aprilie 2023, Ministerul rus de Externe l-a notificat oficial pe ambasadorul german în Rusia, Geza Andreas von Geyr, cu privire la această decizie", au precizat diplomații.