ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunea dintre Guvernul israelian și Sfântul Scaun a crescut după ce cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Papei Francisc, a acuzat Israelul pentru "carnagiul" care are loc în Gaza, scrie Correre della Sera, citat de Știripesurse.

Șeful Diplomației Vaticanului a intervenit la un eveniment la care era prezent și ministrul de externe italian Antonio Tajani, care a definit reacția Israelului drept "disproporționată".
 
Cardinalul a fost de acord:
 
"Este o voce generală, că nu putem continua așa și trebuie să găsim alte modalități de a rezolva problema din Gaza, problema Palestinei".

Cardinalul a amintit ceea ce "Sfântul Scaun a spus încă de la început", pe puncte:
 
"Pe de o parte, o condamnare clară și fără rezerve a ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie, și o repet aici; o condamnare clară și fără rezerve a oricărui tip de antisemitism, și o repet aici. Dar, în același timp, și o cerere ca dreptul Israelului la apărare, care a fost invocat pentru a justifica această operațiune, să fie proporțional. Și cu siguranță, cu 30.000 de morți, nu este".

Apoi, a concluzionat:
 
"Cred că suntem cu toții revoltați de ceea ce se întâmplă, de acest carnagiu, dar trebuie să avem curajul să mergem înainte și să nu ne pierdem speranța".