ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă greacă a denunțat miercuri "restricții autoritare" și "excesive" impuse - potrivit ei - de autoritățile israeliene în desfășurarea ceremoniei Pogorârii Sfintei Lumini cu ocazia Paștelui la Ierusalim, îndemnându-i pe creștini să participe, transmite France Presse, citat de Știripesurse.

Conform sursei citate, poliția israeliană a anunțat restricții pentru această ceremonie, care urmează să aibă loc sâmbătă, în special privind numărul de credincioși care pot accede în interiorul bisericii, limitat la 1.800.

Părintele Mattheos Siopis a denunțat miercuri în fața jurnaliștilor "restricții excesive" care "vor limita accesul creștinilor în biserica Sfântului Mormânt și la ceremonia focului sfânt".

Poliția israeliană a indicat miercuri că restricțiile sale au scopul de a asigura securitatea.

"Înțelegem sentimentele religioase ale oamenilor care vor să participe la ceremonie. Dar, din păcate, nu toată lumea poate intra în biserică din motive de securitate", a afirmat Yoram Segal, un responsabil al poliției districtului Ierusalim, precizând că ceremonia va fi difuzată pe ecrane în Orașul Vechi.