ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În plin scandal în PSD, în urma scrisorii celor trei, în care se cere demisia lui Liviu Dragnea, Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, lansează un atac la adresa premierului Dăncilă. Vosganian i-a solicitat public prim-ministrului Viorica Dăncilă să prezinte care sunt pașii pentru demararea efectivă a autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș, dar și ce programe există pentru zona Moldovei.

„Doamnă Prim-ministru,

Cifrele statistice ne dovedesc, prin creșterea produsului intern brut, a pensiilor și salariilor nete, a numărului de locuri de muncă precum și prin scăderea corespunzătoare a șomajului, prin reducerea decalajelor în ce privește puterea de cumpărare față de media Uniunii Europene, că România înregistrează o perioadă de dezvoltare economică și de creștere a nivelul de trai.
 
În ultima vreme, însă, doamnă Prim-ministru, observăm că, în rândul opiniei publice, eficiența guvernării nu se mai măsoară prin procentele de creștere a produsului intern brut sau a veniturilor reale, nici prin numărul locurilor de muncă nou create sau prin apropierea parității puterii de cumpărare de media europeană. Unitatea de măsură a eficienței guvernării a devenit kilometrul de autostradă", susține reprezentantul ALDE.

În această privință, trebuie să vă mărturisesc că Autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș se încadrează perfect în acest nou canon al guvernării. Aici, în Moldova, tema acestei autostrăzi revine obsesiv în orice discuție despre calitatea actului de guvernare. Fără demararea efectivă a lucrărilor la această autostradă, va fi destul de dificil să convingem locuitorii Moldovei că Guvernul și-a îndeplinit promisiunile făcute în campania electorală și că, în consecință, merită prețuirea și încrederea lor.

„Coaliția de guvernare PSD – ALDE și-a manifestat în mod explicit voința politică de a susține construirea acestei autostrăzi. În Planul de acțiune al Guvernului pentru perioada septembrie – decembrie 2018 se menționează adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru aprobarea studiului de fundamentare. Ca un prim pas este foarte bine, deși vă reamintesc că astfel de studii s-au mai făcut dar, nefiind urmate de acțiuni concrete, au devenit inutile", consideră Varujan Vosganian.