ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MozaiQLGBT, asociație a activiștilor homosexualiști din România, care se bate pe piața îngustă sau mai largă a lumii pidosnicilor cu asociația Accept, fondată de mama vitregă a lui Adrian Papahagi, Monica Macovei, a lansat vinerea trecută așa zisul „Index al Egalității - Revendicările politice ale comunității LBGTQ+ din România” în an electoral, potrivit Rostonline.

Acum colegul Monicăi Macovei de confrerie politic, Teodor Baconschi, poate să stea liniștit. Visul său, exprimat chiar în timpul Referendumului pentru Familiei și Căsătorie, este împlinit de homosexualiștii de la MozaiQLGBT  printr-un materialul finanțat generos prin fonduri de tip soroșist în cadrul unui program intitulat cu un oarecare umor Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 20142021.

„Țin să precizez că nu voi vota, pentru că e vorba de un referendum care, pe lîngă formularea ineptă din întrebare (cum să fiu de acord cu schimbarea constituției în general, adică să dau dreptul oricărui potentat rău-voitor să-mi modifice viața?!), valorifică în mod impur un interes politic în care nu cred, o anumită ignoranță din rîndurile electoratului și un capital de intoleranță și judecată tăioasă a „aproapelui” care n-are nimic de a face cu creștinismul.”, spunea la Referendum subpatronul Dilemei pe lângă șmenarul penal Cristian Burci, Andrei Pleșu.

Aceasta nu l-a împiedicat pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, să-i lustruiască un omagiu la ultima lui aniversare, de anul trecut, din care redăm, pe scurt: „Domnul Andrei Pleșu este unul dintre acei foarte puțini oameni despre care se poate spune că a ctitorit „partea cea bună” a societății timpului său. Formând și consacrând - prin cărțile sale, prin cuvintele, memorabil doar ale sale, rostite cu mult miez în spațiul public al ultimelor trei decenii asaltate de farse etice și obscenitate, prin atingerea spiritului său aristocratic de spiritele curioase și însetate de sens ale celor pe care în varii feluri i-a întâlnit - un stil elegant, tonic, coincident cu un mod de a fi, de a percepe, a descifra și înțelege (într-)o lume autohtonă care frapează încă progresiv prin opoziția ei zglobie la atenție morală, bună-creștere și noblețe. Un stil care e omul însuși.”... Și tot așa.

Teoria conspirației lui Pleșu era susținută și de „intelectualul profund creștin”, „masivul teolog” (apud Bănescu), Teodor Baconschi, care afirma:

„Văd că se profilează referendumul despre familie, care va diviza și mai mult societatea, provocând valuri de insulte, demonizări reciproce, stigmate și etichetări la grămadă. E taman ce ne lipsea, într-o țară deja expusă lipsei de dialog și de respect politicos față de cel care gândește diferit.”, spunea el pe Imgur sau Facebook.

„Depenalizarea relațiilor homosexuale implică acceptarea parteneriatului civil dintre persoane de același sex, inclusiv din motive de drept succesoral.”, scria profund „masivul teolog”.

Ei bine, acum poate să stea liniștit.

Deși se anunță un nou Referendum pentru Constituție, care o să-i bage în boală pe Pleșu și Baconschi, homosexualiștii sunt alături de ei pentru a le împlini visele, posibil umede, pentru că prima revendicare a activiștilor LGBTQXYZ este cea privind „legalizarea parteneriatelor civile”, adică exact ce cerea Baconschi.

Cele 52 de revendicări vizează diverse domenii, de la „familie”, la justiție, sănătatea și educație.

Iată câteva din revendicările LGBTQ în România (așa cum au fost dictate de finanțatorii din străinătate- n.red):

 • Legalizarea parteneriatelor civile prin adoptarea Pl-x nr. 152/2019.
 • Recunoașterea „familiilor” transgender prin recunoașterea căsătoriilor persoanelor transgender în cazul schimbărilor de acte de stare civilă.
 • Înăsprirea sancțiunilor Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării atunci când constată fapte de discriminare privind comunitatea LGBT+.
 • Interzicerea expresă, prin lege, a terapiei de conversie.
 • Stabilirea de parteneriate oficiale între autoritățile locale și festivaluri de tip Pride în toate orașele din România.
 • Înființarea unui institut de cercetare pe tema orientării sexuale și identității de gen, aflat în subordinea Parlamentului.
 • Formarea continuă a polițiștilor, jandarmilor, angajaților din apărare și servicii secrete pe tematici relevante privind orientarea sexuală și identitatea de gen prin organizarea de cursuri specifice.
 • Formarea continuă a profesorilor prin cursuri cu tematică LGBT+ despre termenii de bază în discuția despre diversitate de gen și LGBT+ ca identitate de gen, orientare romantică și sexuală, expresie de gen, norme de gen etc.
 • Introducerea, în curricula universitară, a unor cursuri privind istoria și cultura LGBT+.

Indexul cu toate cele 52 de revendicări poate fi citit în format PDF AICI la ActiveNews.

Cele 35 de organizații de tip soroșist care susțin demersurile homosexualiștilor pentru căsătoria între homosexuali sunt acestea, potrivit asociației înființate de Monica Macovei:

35 de ONG-uri din România susțin „adoptarea instrumentelor adecvate de protecție și recunoaștere legală a tuturor familiilor”

 • „Modificarea Codului Civil pentru a permite căsătoria între persoane de același sex și recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în străinătate;
 • Legiferarea parteneriatului civil, indiferent de sexul celor doi parteneri de cuplu, înregistrat de către ofițerul de stare civilă;
 • Protecția familiei de facto, care nu optează pentru căsătorie sau parteneriat civil, în domeniul patrimonial, al sănătății și în vederea prevenirii și combaterii violenței domestice.”
Organizații semnatare:
1. Asociația CIVICA
2. Asociația eQuiVox
3. [H]LGBTQ United Brașov
4. ARAS – Asociația Română Anti-Sida
5. Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO)
6. Asociația FRONT
7. Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe)
8. Centrul FILIA
9. Identity.Education
10. Rise OUT
11. Agenția Împreună
12. MozaiQ
13. Centrul de Resurse Juridice
14. Tineri pentru Tineri
15. Asociația Declic
16. Queer Sisterhood Cluj- Hilltop Org
17. Girl Up Romania
18. Asociația EasyEco
19. Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală
20. Asociația Mame pentru Mame
21. Asociația SEXUL vs BARZA
22. CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate
23. Funky Citizens
24. ActiveWatch
25. Euroregional Center for Public Initiatives – ECPI
26. Centrul pentru Inovare Publică
27. Asociația Consiliul Diversității în Afaceri – RDCC
28. Asociația TransCore
29. Asociația Incluziune pe bune
30. Code for Romania
31. Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului
32. Ark Oradea
33. ART Fusion
34. CADO – Centrul de Advocacy și Drepturile Omului
35. Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC
 
Companiile și instituțiile care sprijină pe față demersurile homosexualiștilor sunt, potrivit MozaiQ, următoarele foruri cărora asociația activiștilor LGBT le adresează...