ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La nici patru luni de la eliminarea cerinței obligativității vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Canada, canadienii ar putea să reintroducă această obligativitate. Avertismentul a venit din partea ministrului român de Externe, Teodor Meleșcanu.

Șeful dilplomației române a explicat că motivul pentru care românii nu vor mai putea circula liber ar fi chiar cerșetorii. Meleșcanu a precizat că se poartă discuții între ministerele de interne ale celor două țări pentru rezolvarea acestei probleme, informează B1.ro.

„Avem o propunere împreună cu canadienii să discutăm despre colaborarea între ministerele de interne pe această temă, tocmai pentru a preveni folosirea abuzivă a acestui drept de călătorie fără vize”, a declarat Meleșcanu, care nu s-a arătat îngrijorat de numărul tot mai mare de români care aleg să plece în Canada.

”Evident că sunt mai mulți după eliminarea vizelor, pentru că nu există un plafon. Din punctul meu de vedere nu e o cifră îngrijorătoare, dar sigur că e un fenomen pe care trebuie să îl abordăm cu toată seriozitatea”.

1 decembrie 2017 a fost prima zi în care românii au putut intra în Canada fără viză, măsura de ridicare a vizelor fiind luată de autoritățile canadiene. Decizia este valabilă pentru toți cei care merg în Canada în scop turistic sau pentru vizitarea rudelor și a prietenilor, iar sejurul este mai mic de șase luni.