ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a vorbit în exclusivitate pentru B1.ro despre interesele companiilor chineze în România și despre memorandumul încheiat între SUA și România care recomandă excluderea companiilor chinezești din licitația privind implementarea tehnologiei 5G.  
„Când vine vorba despre comerț și despre economie trebuie să mergem clar pe regulile de transparență ale Uniunii Europene, deci din acest punct de vedere noi ne vom respecta toate angajamentele. Partenerii noștrii chinezi trebuie să înțeleagă că trebuie să facem împreună niște lucruri care să nu dăuneze relațiilor pe care le avem în cadrul Uniunii Europene”, a declarat președintele Senatului. 

În ceea ce privește memorandumul semnat de România cu Statelor Unite în cadrul vizitei lui Iohannis la Casa Albă, Teodor Meleșcanu a subliniat că acesta va trebui reluat de către Guvern.

„Nu am văzut textul memorandumului. Însă în mod evident că un memorandum este la nivel guvernamental. Deci va trebuie să fie reluat de către Guvern. Deschiderea unor oportunități către societățile din Satatele Unite, din China care să poată colabora pentru o asemenea lucrare la nivelul României. Deci, noi nu avem niciun fel de problemă, nu vrem să creăm probleme nimănui. Până la urmă, politica e politică, iar comerțul este comerț, economia este economie. Vrem în toate cazurile să fie clar că vom respecta cu strictețe regulile de transparență ale Uniunii Europene", a subliniat Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă, în aceste condiții compania chineză Huawei va putea să participe la licitația privind implementarea tehnologiei 5G, Teodor Meleșcanu a lăsat deschisă această posibilă