Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a vorbit în exclusivitate pentru B1.ro despre interesele companiilor chineze în România și despre memorandumul încheiat între SUA și România care recomandă excluderea companiilor chinezești din licitația privind implementarea tehnologiei 5G.  
„Când vine vorba despre comerț și despre economie trebuie să mergem clar pe regulile de transparență ale Uniunii Europene, deci din acest punct de vedere noi ne vom respecta toate angajamentele. Partenerii noștrii chinezi trebuie să înțeleagă că trebuie să facem împreună niște lucruri care să nu dăuneze relațiilor pe care le avem în cadrul Uniunii Europene”, a declarat președintele Senatului. 

În ceea ce privește memorandumul semnat de România cu Statelor Unite în cadrul vizitei lui Iohannis la Casa Albă, Teodor Meleșcanu a subliniat că acesta va trebui reluat de către Guvern.

„Nu am văzut textul memorandumului. Însă în mod evident că un memorandum este la nivel guvernamental. Deci va trebuie să fie reluat de către Guvern. Deschiderea unor oportunități către societățile din Satatele Unite, din China care să poată colabora pentru o asemenea lucrare la nivelul României. Deci, noi nu avem niciun fel de problemă, nu vrem să creăm probleme nimănui. Până la urmă, politica e politică, iar comerțul este comerț, economia este economie. Vrem în toate cazurile să fie clar că vom respecta cu strictețe regulile de transparență ale Uniunii Europene", a subliniat Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă, în aceste condiții compania chineză Huawei va putea să participe la licitația privind implementarea tehnologiei 5G, Teodor Meleșcanu a lăsat deschisă această posibilă

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews